ازاواسط سال 89 محدودیتهای سوخترسانی به شرکتهای هواپیمایی ایرانی توسط اتحادیه اروپایی اعمال شد و کشورهای این قاره یکی پس از دیگری از تحویل سوخت به هواپیماهای ایرانی خودداری کردند، اقدامی که البته توسط کشورمان مقابله به مثل شد.
محدودیتها تا آنجا پیش رفت که اردیبهشت امسال صربستان نیز بهعنوان یکی از معدود کشورهایی که به همراه ایتالیا (فروگاه رم) بهصورت محدود به ایرلاینهای ایرانی سوخت تحویل میداد از سوخترسانی به هواپیماهای ایرانایر را قطع کرد. این موضوع باعث شد هواپیماهای هما برای انجام پرواز رفت و برگشت ناچار باشند برای سوختگیری 1.5 ساعت به سمت کشور ثالث (فرودگاه مینسک بلاروس) پرواز کرده و دوباره به کشور مقصد برای مسافرگیری پرواز کنند، پروازی که هزینههای هما را 24 هزار یورو میداد.
این در حالی بود که رئیس سازمان هواپیمایی کشوری چند روز پس از قطع سوخترسانی به هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از مذاکره با اروپاییها برای رفع محدودیتهای سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی خبر داده بود.
علیرضا جهانگیریان گفته بود: یکی از شاخه های مذاکرات ژنو مسائل مربوط به سوخت رسانی به ایرلاین های ایرانی است. در بعضی از زمینه ها مذاکرات به آن شکل که می خواستیم پیش نرفته است و در برخی دیگر از شاخه ها مذاکرات مثبت بوده است.
وی تصریح کرد: در مذاکره با کشورهای اروپایی برای رفع محدودیت های سوخت رسانی آنها نیز از این روند ابراز نارضایتی کرده اند چراکه ما هم در ایران به آنها سوخت نمی دهیم. اروپایی ها از مذاکره با آمریکایی ها برای حل این مشکل خبر داده اند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این که اروپایی ها در مذاکرات اعلام کرده اند که تمایلی به عدم تحویل سوخت به هواپیماهای ایرانی ندارند، اظهار کرد: متاسفانه شرکت های سوخترسان یا آمریکایی هستند یا این که تحت فشار آمریکایی ها مجبورند به هواپیماهای ایرانی سوخت را تحویل ندهند.
حال پس از گذشت حدود دو ماه از اظهارنظر جهانگیریان خبر میرسد که کشورهای آلمان و هلند از سه روز پیش محدودیتهای سوخترسانی به هواپیماهای ایرانایر را لغو کرده و اقدام به تحویل سوخت به این شرکت میکنند.
پیش از اقدام این دو کشور کشورهای اسلونی، لهستان و روسیه سوخت مورد نیاز ایرانایر را تا سقف حدود 35 تن در روز تامین میکردند، البته در کنار این کشورها نیز ترکیه سوخت مورد نیاز هما را بدون محدودیت تامین میکرد.
این در حالی است که تا چند روز آینده فرودگاه پاریس فرانسه نیز سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی را از سر میگیرد.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت